Monday, 14 September 2015

Yeayyy!!! Mama dah resign Part 10

Assalamualaikum wink^^

Mama officially suri rumah sepenuh masa dah y'all.. Errkkk baru bagi salam.. Si kembar dah bunyik batuk2 bagi signal dah.. Hayya... Dahla lewat update ni..  Ok takpe mari kita low kan screen brightness & jenguk depa.. Dah tido agak awal td so nilah masanya diorang mintak susu.. Perfect timing!! Time mma bukak blog^^

Esok hari pertama mma beraksi sepenuh masa.. Ewahhhh.. Amani dah request nak bwak bekal gi sekolah.. Ok itu yg sebaiknya.. Cuma mma cemas je sket.. Mma tak prepare lagi menu untuk seminggu.. Hahaaa propa sunnguh mma nye pun!!

Ok rata2 haritu cakap mma masyukkkkk sbb tu nak benti keje.. Ada jugak kata mma dah jadi datin.. Haha mama aminkan aja kata2 yang baik kan elok kita amin kan aje.. Mma mengaku lah mma dah naik pangkat .. Naik pangkat menjadi suri dihati suami dan anak2 sepenuh masa!! Apa lagi yg lebih membanggakan seorang wanita kan?

Well.. Pokoknya.. Bila ramai yg cakap mama dah banyak duit sebab tu nak benti keje.. Mama terpikir lah.. Betapa kita ni hidup berkisarkan tentang duiiiiiiiit je kan.. Orang nak buat bisnes kite kata sebab tak cukup duit, orang tak nak keje dah kite kata sbb dah banyak duit, takde lain.. Duit.. Duit.. Duit.. Dah biasa sangat melaungkan ' hidup ni semua pakai duit nak gi toilet pon pakai duit, kau hape tau??! Hmmm

Hakikatnya.. Mama bukan ada saving pon..dan kalau korang baca part2 sblom ni mma dah cite yg mma masih ade hutang.. Bukan bebas hutang pon lagi..tp tak sanggup nak tunggu hutang habis baru nak resign... Tak daya dah.. Ntahlah.. Susah nak cakap.. Benda ni melibatkan hati dan perasaan.. Mama dah takleh paksa diri bangun pagi2, tinggal anak2 kat orang.. Redah jammed,.. Kejarkan punch kad.. Menadah 8 ke 9 jam kat opis,..paksa diri buat benda yang mama tak suka.. Hujung bulan nya pun bukan banyak hasil yg dapat.. Banyak lagi  bagi kat pengasuh dari yg dapat pegang kat tangan..

So sad,..

Tu je..

Maybe ada part seterusnya..kalau mma ada bnde lagi nak update pasal ni k?

Tq for reading my bebelan^^

Muah ciked:)