Monday, 31 August 2015

Kenapa ini adalah set hamil yang super best!, Mak-mak wajib baca ni!!

Assalamualaikum..

Kalau korang nak tau.. Mama memula memang kenal ESP dulu barulah kenal vitamin2 yang lain.. Papepun memang ESP cinta pertama mama.. Sangat berjasa,,!! Dengan izin Allah semestinya kan..

Ok kenapa mama cakap set hamil ni best sangat? Sebab.. Set ni boleh guna untuk berpantang sekali tauuuuuu... Banyaaaak jimat disitu!! Cuma add on je certain vitamin yang khusus untuk berpantang contonya zinc. Selebihnya guna je set hamil tu.. Yang paaaaaaaling best kan .. Korang tau tak? Korang add je pulak Alfalfa.. So dah boleh jadi set menyusu.. Ya Allah jimat tahap boleh
 buat mama pengsan berkali2.. Pengsan dan bangkit semula,.. Pengsan lagik..ok over!


Nampak si kembar tu? Aihhhh waktu ni mama pun dah tak tau mane satu Dina mana satu Dini.. Cuma gambar belah kanan tu konpem yang buat mulut cenggitu tu Dini la tu.. Tau sangat.. Perangai adik sangat kan..gerammmmm tau! Huh

Korang yang ada experience anak kembar mesti tahu penat nya tahap macam mana kan.. Yang Belum merasa ada anak kembar nak imagine penat nya senang ja.. Imagine korang penat tu kan..gandakan dengan dua je..haa camtu..boleh ' dapat agak' kan walaupun dalam khayalan kan..

Emmm mama syukur sangat kenal shaklee waktu mengandung, berpantang menyusu kan si kembar.. Sangat2 membantu..




Tengok gamba mama masa pregnant kembar (tak banyak gambar waktu preggy ni ntah nape takde mood sangat..penat bawak perut kot^^)

Berat badan memang tak naik banyak..elok je..naik sikit2.. Mama control ngan ESP lah..memang jadi kenyang so takde lah nak merapu makan banyak sangat kan..kawan mama ambil set hamil ni siap kena tegur ngan doktor kenapa berat tak naik? Hehe sebenarnya dia memang nak kontrol berat sebab takut baby besar nanti takleh bersalin normal (pernah c-sec untuk anak sulung)..



Ini pulak testimoni kawan mama gak yang dah ambil set hamil ni.. Cergas berbanding mengandung sebelum ni tak larat je kan.. Eh kita orang perempuan ni memang nak kena cergas je walau mengandung pun sebab banyak tanggungjawab.. Tak tau lah korang camne sebab mama takde orang gaji memang semua buat sendiri, asben pulak keje shift.. Memang banyak benda mama kena buat sendiri.. Takde nak manja2 sangat..

Selalu sangat tengah sarat2 masih bawak motor gi kerja tau..

Doktor tak bagi lasak sangat kandungan ni kembar.. Hmm memang tak dapek nak nolong lah ye doktor.. Terpaksa-rela.. Kihkih

Ok korang kalau ank try set hamil ni jangan segan2 roger mama k?

Ramai yang berpuas hati tau


Korang boleh  Klik sini untuk baca detail mengenai set hamil ni ya..mama dah kupas tentang ibu hamil ni perlu suplemen atau tidak ;)

Enjoy reading..

mamasihatcantik;)
Sakila
010.294.1344
WA/tele